söndag 21 september 2014

"Inte rasist men…"

Här vill jag samla fakta och argument kring Sverigedemokraterna.
Jag tror inte att 13% av Sveriges befolkning är rasister och av den anledningen röstat på Sverigedemokraterna.

Jag kan själv tycka att Sverigedemokraterna har många bra paroller och förslag till politik. Men när jag vet om att förslagen kommer ur en rädsla för konflikter och därmed en rädsla för förändring, rädsla för det annorlunda, rädsla för ifrågasättande av normer och rädsla för att otrygghet så blir jag vaksam. Med denna syn så blir kampen för ett jämställt samhälle ett hot, genusvetenskap blir ett hot, normkritisk konst blir ett hot och personer med annorlunda bakgrund som inte uppträder "svenskt" blir ett hot.

Så här säger Göran Melander, professor emeritus i folkrätt vid Lunds universitet, om Sverigedemokraternas 33 "hemliga punkter" - De strider mot FN:s och EU:s konventioner för mänskliga rättigheter. Källa: http://alkompis.se/se/aktuellt/7799/.

I Europas parlament växer antalet nationalsocialistiska och nazistiska partier. Dessa partier är samtalspartner med SD inom EU. På många håll i Europa där dessa verkar krymper demokrati och mänskliga rättigheter. Några exempel är förbud mot kvinnors rätt till abort, förbud mot invandrare att arbeta inom offentlig sektor och minskad demonstrationsfrihet.
Förslag som SD lagt till riksdagen: försvaga aborträtten, upphör med genuspedagogiken i förskolan och avskaffa genusvetenskap vid högskolor, återinför sambeskattning. Gudrun Schyman menar i ett tal att Sverigedemokraterna är rädda att själva synliggörandet av konflikter i samhället innebär att skapa konflikter. 

Sydsvenskan har reportage från besök i Svedala 21 sept.

Fortsättning följer. Tipsa gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar